Informatie

De High Growth Awards vormt hét podium voor de beste groeibedrijven in Nederland. Deze uitreiking onderscheidt zich door de beoordeling van de kwaliteit van de groei en niet alleen de kwantiteit. Een onafhankelijke jury met door de wol geverfde ondernemers en experts bepaalt wie tot de top van de beste groeibedrijven van Nederland behoort.

Wat is het?

Port4Growth vindt het belangrijk om groeibedrijven die al een flinke weg hebben afgelegd en een kwalitatief goede groei hebben weten te realiseren, één keer per jaar de erkenning te geven die zij verdienen. Genomineerd zijn voor de High Growth Awards staat voor een onafhankelijke erkenning voor buitengewone groeiprestaties van jouw bedrijf en je medewerkers. Naast de kwantitatieve groei van je bedrijf, speelt voornamelijk de kwaliteit van die groei een belangrijke rol.

Tijdens deze jaarlijks terugkerende verkiezing wordt er per regio een winnaar bekend gemaakt. Hieruit wordt de landelijke winnaar gekozen. De zes regio’s zijn Midden-Nederland, Noord-Holland/Flevoland, Noord-Nederland, Oost-Nederland, Zuid-Nederland en Zuid-Holland/Zeeland. Een onafhankelijke jury van succesvolle groeiondernemers en deskundigen beoordeelt de deelnemende bedrijven. De beoordeling is gebaseerd op het Port4Growth Groeimodel. Dit model geeft aan wat de zes onderscheidende groeithema’s zijn waarop succesvolle groeibedrijven zich onderscheiden.

Hoe werkt het?

De deelnemende bedrijven bestaan minimaal drie jaar en zijn de startfase ruim voorbij. Zij worden geleid door ondernemers die de nodige bedrijfservaring achter de rug hebben en in kwaliteit en kwantiteit willen groeien. Na aanmelding wordt er een selectiegesprek ingepland met onze experts. Er wordt een verslag gemaakt van dit gesprek en een regionale jury beoordeelt alle inzendingen op basis van de zes groeithema’s van het Port4Growth Groeimodel. Na de regionale jurering worden begin november de genomineerden bekend gemaakt. In november bepaalt een landelijke jury definitief de regionale winnaars en de landelijke winnaar. Zij beoordelen op groei, voorbeeldfunctie, strategie, profiel van de ondernemer, toekomstperspectief en financiën.

Naast regioprijzen zijn er een drietal themaprijzen te winnen. De winnaars van deze themaprijzen worden bepaald door de landelijke jury en worden achtereenvolgend uitgereikt door de jury.

Sinds drie jaar reiken we tevens een publieksprijs uit aan de onderneming die door haar omgeving wordt gezien als het rolmodel voor andere groeiende bedrijven. Voorafgaande aan de uitreiking in november kan er door het netwerk van de deelnemer online worden gestemd op het bedrijf. De drie bedrijven met de meeste stemmen gaan door naar de finale. Tijdens de finale mag de zaal uit de drie finalisten hun voorkeur kiezen.

 

Pieter Joziasse

“ Positief is dat groei niet alleen absoluut - zoals bij de FD Gazellen Awards - maar ook kwalitatief wordt beoordeeld ”

Pieter Joziasse,   Directeur van Medisol

Colinda Hoegee

“ Het winnen van de High Growth Awards geeft een steuntje in de rug voor al het goede werk wat iedereen dagelijks neerzet ”

Colinda Hoegee,   Algemeen directeur van De Tuinen

Marco Aarnink

“ Uit het juryrapport hebben wij handige tips kunnen halen die ons bedrijf nog beter op de kaart zet ”

Marco Aarnink,   Oprichter van Drukwerkdeal.nl

Winnaars 2015

Deelnemers criteria

  • het bedrijf bestaat minimaal drie jaar voorafgaand aan het jaar waarin de Award uitreiking plaatsvindt en heeft minimaal 10 fte
  • de jaarcijfers van de drie jaar voorafgaand aan het jaar waarin de Award uitreiking plaatsvindt, tonen een omzetgroei van ten minste 10% per jaar;
  • De netto omzet in 2014 was tenminste 1 miljoen euro;

Wie is het beste groeibedrijf van Nederland?