Traject

Het traject van de High Growth Awards Business Games start op 1 maart 2021. Vanaf dat moment vinden er games plaats die online worden gespeeld.  De Grand Final met de feestelijke uitreiking vindt plaats op 26 november 2021. Wil jij ook schitteren op dit podium? Meld je dan nu aan. Het traject bestaat uit drie onderdelen die elk een Award opleveren:

  1. Bedrijf met de beste groeiprestaties
    Het spelen van de Business Game. In deze online spelsituatie worden op basis van de praktische casus van de autoproducent de beste groeiprestaties bepaald. Gedurende een klein jaar spelen groepen van 5 bedrijven met 3 rondes de game. Er zijn 6 games die allemaal een winnaar opleveren. Deze 6 winnaars spelen een finale game die het bedrijf met de beste groeiprestaties oplevert.
  2. Bedrijf met de meest aansprekende prestaties op het gebied van digitalisering
    Na de inschrijving krijgt het bedrijf een enquete waarin gevraagd wordt naar de droom/visie waar het bedrijf over 3 jaar wil staan met hun digitalisering en wat men tot nu toe heeft gerealiseerd. Met name wordt beoordeeld hoe praktisch en concreet dit is, hoe het samenhangt met de groei en als voorbeeld kan dienen voor andere bedrijven.
  3. Bedrijf met de meest aansprekende prestaties op het gebied van duurzaamheid
    Na de inschrijving krijgt het bedrijf een enquete waarin gevraagd wordt naar de droom/visie waar het bedrijf over 3 jaar wil staan met hun verduurzaming zowel de ecologische (bijvoorbeeld milieu maatregelen) als de sociale (bijvoorbeeld duurzame inzetbaarheid) duurzaamheid, hoe het samenhangt met de groei en wat men tot nu toe heeft gerealiseerd. Met name wordt beoordeeld hoe praktisch en concreet dit is en als voorbeeld kan dienen voor andere bedrijven.

Samenvattend: de Award voor de beste groeiprestaties wordt bepaald door de hoogste scores in de games. Elk deelnemend bedrijf maakt kans op deze Award, mits zij met goede strategische inzichten de juiste keuzes maakt. Daarnaast maakt ook élk bedrijf dat meedoet kans op de Award voor Digitalisering of Duurzaamheid.

Stap 1 (online)

Na de aanmelding ontvang je informatie hoe je met jouw team meedoet aan de eerste en volgende rondes van de Business Game.  Daarvoor hebben we een aantal gegevens van je nodig waaronder de personen en hun contactgegevens zodat we aan iedereen van het team de inloggegevens kunnen verstrekken. Uiteraard ontvang je ook de contactgegevens van onze moderatoren.  

Stap 2 (online)

Er wordt contact met je opgenomen om de eerste ronde goed voor te bereiden en toe te lichten hoe het spel precies gespeeld wordt.

Na het eerste spel krijgen de teams feedback en advies. Dit kan het team verwerken in de tweede ronde waardoor het leereffect ontstaat.

Na de derde ronde komt op basis van de totaalscores de winnaar (de beste van de 5 bedrijven) van deze game naar voren.

Vlak voor de feestelijke Grand Final op 26 november vindt de finale game plaats met de  winnaars.

Stap 3 (online)

Na de aanmelding van het bedrijf ontvangt het bedrijf 2 korte en bondige enqueteformulieren: één ten behoeve van de Award voor digitalisering en één ten behoeve van de Award voor duurzaamheid. Voor de aangegeven datum stuurt het bedrijf de twee ingevulde enqueteformulieren retour. De ingevulde enquete formulieren worden beoordeeld door een jury die bestaat uit experts en door de wol geverfde ondernemers. 

Stap 4 (Feestelijke bijeenkomst)

De feestelijke Grand Final vindt plaats op 26 november 2021. Alle teams en deelnemers zijn nadrukkelijk van harte welkom om deze bijzondere Award Ceremony bij te wonen.

Met inleidingen van toonaangevende key note speakers worden achtereenvolgens met leerzaam advies en toelichting van de jury de uitreking gedaan van 1) de Award voor Duurzaamheid, 2) de Award voor Digitalisering en 3) de Awards voor beste groeibedrijf. De uitreiking begint om 16:00 en duurt tot ongeveer 22:00.

Award voor groeiprestaties

Bijzonder en onderscheidend aan de High Growth Awards Business Games is dat de beste groeiprestaties worden bepaald door de de scores die een bedrijf haalt als zij meedoet aan de heel praktische van de werkelijkheid afgeleide business cases. Men werkt voor een autoproducent aan een succesvol groeipad en komt voor actuele vraagstukken te staan. Het team leert strategische keuzes te maken. Men leert beter samen te werken en kan de leerervaringen vertalen naar de eigen dagelijkse praktijk.

Awards voor aansprekende prestaties op het gebied van Digitalisering en Duurzaamheid

Groeien gaat tegenwoordig nauw samen met prestaties op het gebied van Digitalisering en Duurzaamheid. Deze drie onderwerpen hangen direct met elkaar samen. Prestaties op het gebied van Digitalisering hebben invloed op duurzaamheidsverbeteringen en andersom en beide leiden tot weer mooiere prestatie op het gebied van groei. Daarom wordt bij de High Growth Awards Business Games erkenning gegeven aan de ondernemers en hun teams voor aansprekende prestaties op deze drie nauw samenhangende onderwerpen!

Wie is het beste groeibedrijf van Nederland?